|
•
|
| התפטרות וקבלת פיצויים
|
דורה |
|
|
Feb 22, 2010 | 11:46 |
|
|
שלום רב
עקב החמרת מצבו רפואי של בני אינני יכולה להמשיך לעבוד במשרתי , מפוצלת 3 פעמים בשבוע, עד שמונה בערב. ברצוני לנצל את ימי החופשה שנותרו לי ולאחר מכן להתפטר. שאלה : האם אוכל לדרוש פיצויים ? האם אוכל להתחיל לעבוד בעבודה מתאימה ותר לצרכיי כבר בזמן ימי החופשה? אני מציינת שהמעסיק היינו עירייה אשר לא מאפשרת עבודה נוספת למועסקים במשרה מלאה.
אודה על תשובתכם
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 22, 2010 | 19:34 |
|
|
שלום רב.ביום ה-16.11.09 קיבלתי מכתב פיטורין מהמעסיק שלי[התאמה השמה ומידע בע"מ] לאחר 21 חודשי עבודה.סיבת הפיטורין,סגירת פרוייקט ואי הוצאת רישיון נשק. לכאורה זה נשמע היגיוני וצודק,אולם זו לא האמת.האמת היא שפיטרו אותי אך ורק בגלל ששמעו שאני עומד להגיש נגד החברה תלונה בשל אי סדרים ושחיתות,דבר שהוא לא נכון,כי אם רציתי להתלונן,הייתי עושה זאת מזמן.[זו אופציה].חוק דיני עבודה אוסר על מעסיק לפטר עובדגם אם העובד התלונן בפועל.[וכאן יש פיטורין שלא כחוק]באשר לסגירת פרוייקט,הרי יש לחברה פרוייטים רבים אחרים שיכולתי לעבוד בהם [אבטחה ושמירה].באשר לרישיון נשק, אני יודע שיש עשרות ואולי מאות עובדים שמועסקים ללא רישיון נשק.דרך אגב החברה שלחה אותי לקורס סדרני ספורט וכדורגל במשך 4 ימים,ויש לי תעודת סדרן בטיחות בארועי ספורט,[יוני 2009]ובגלל היחסים העכורים שהיו ביני לבין המעסיק ,כמעט ולא הועסקתי כסדרן ספורט.וזה מחזק את התענה שלי על פיטורין שלא כחוק.
באשר לזכויות עובדים.החברה שילמה לי פיצויי פיטורין.הודעה מוקדמת.הבראה חופשה ושעות נוספות,באופן חלקי בלבד.החברה מסרבת לשלם עבור ימי חגים עבודה בשבת [יום חופש] והשלמת שעות מ-2 ל-3 שעות ביום כנהוג בחברה.
ביום 10.01.2010 היגעתי למשרדי החברה כדי שימלאו לי טופס שקיבלתי מהביטוח לאומי,ואז יצא אליי מנהל הסניף[בעלי המלאכה 12 צ"ק פוסט חיפה] כשהוא צועק לעברי."תעוףלי מהעיניים אני לא יכול לראות אותך יותר" וכל זאת מבלי שאמרתי דברמנהל הסניף השפיל אותי ורמס את כבודי לעיני כל העובדים במשרד.
התקשרתי למנכ"ל החברה [איתן]וסיפרתי לו על כך,עוד באותו היום בשעה 22.35 התקשר אליי מנהל הסניף וביקש סליחה והיתנצלות [זה כמו להרוג אדם ולאחר מכן לבקש סליחה] יום לאחר מכן התקשרה מנהת החשבונות [לורה]וביקשה ממני לבוא למשרד כי "נתגלתה טעות בתשלום" והציעה לי תשלום נוסף בגין פיצויי פיטורין הבראה וחופשבלבד.לגבי יתר התשלומים שמגיעים לי כחוק היא לא היתה מוכנה לשלם מחוסר סמכות כנראה.
כמובן שדחיתי את הצעתה.ובכוונתי להגיש נגד החברה תביעה בבית הדין לעבודה,על הלנת שכר,הרעת תנאי עבודה,תשלומים שמגיעים לי כחוק ועוגמת נפש.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 10, 2009 | 15:48 |
|
|
אני עובד כ5 שנים בחברת הבטחה 4.5 שנים האחרונות עבדתי במקום אחד.
בעל הבית החליט להחליף חברת הבטחה,(ללא מכרז)
אני ו בעל הבית מסכימים ורוצים שאני המשיך לעבוד במקום.
ידןע לי שהחברה לא יכולה לספק לי עבודה רצופה באזור,אך הם כמובן לא מוכנים להודות בזה.
מה עלי לעשות???ומה מגיע לי??
האם מגיע לי פיצויים אם אני נשאר לעבוד במקום.?
בברכה ותודה מראש.
מאבטח מוטרד.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Mar 03, 2009 | 20:23 |
|
|
אני עובדת קבלן במשרד החקלאות מעל 3 שנים נאמר לי כי לאחר תקופה זו אני יכול להיתקבל כעובדת מין המנין במקום עבודתי האם זה נכון ,
המעסיק שלי לא מפריש לי תגמולים לפנסיה לפי החוק החדש מה עלי לעשות
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| פגיעה בבונוס...שאלה...
|
roni5 |
|
|
Oct 19, 2008 | 18:37 |
|
|
האם מותר למעסיק לאחר 4 חודשי עבודה להפחית חצי מן הבונוס החודשי אשר ניתן על נתונים?
הסיבה להפחתה היא לטענת המעסיק-"אמירה מקצועית ללקוח שלא הייתה צריכה להיאמר".
האמירה נאמרה החודש הזה כאשר ההפחתה היא על הבונוס של חודש קודם.
האם יש כאן ניצול של תמימות? מנהל הצוות אף החתים אותי ביום האמירה על טופס אזהרה בו מצויין על ההפחתה. יום לאחר מכן חזרתי בי אך כשאמרתי זאת למנהל אמר לי שכבר חתמתי ואם לא הייתי מסכים הייתי צריך לומר לו זאת. הבעיה היא שבעת שביקש ממני לחתום לא הציג לי את האפשרות שלא לחתום. חשוב לומר שברגע שאמר לי על ההפחתה נכנסתי לסוג של שוק והלם והייתי מאוד כעוס ואז התבקשתי לחתום.
אשמח אם מישהו יעזור לי ויגיד לי האם יש כאן ניצול תמימות וחוסר צודק כפי שאני מרגיש...
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
הבעיה העיקרית של עובדי קבלן
|
שחר1979 |
|
|
Jul 15, 2008 | 00:48 |
|
|
 הבעיה העיקרית והכי חשובה של " עובדי חברות כח-אדם וגם עובדי קבלן "
זה שהם אף פעם לא מיתקדמים בתפקיד שלהם ותמיד יש מעליהם מנהלים מושחתים
שהם גונבים את הכסף שלהם !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
חברות קבלן וגם חברות כח-אדם הם תמיד נחמדים לאדם שהוא מגיע לעבוד אצלהם
אבל אחרי שהוא מתחיל לעבוד אצלהם הם כל הזמן דורכים עליו והם מררים לו את החיים .....
אני עובד כבר חצי שנה בתור " מאבטח " בחברת מוקד אמון ש-המנכ"ל שלה
הקים בית פרטי מ-כל הכסף שהוא גנב ,
ויש אצלנו עובדים אתיופים ש-גנבו להם 1000 וגם 2000 שקל מ-המשכורת
וכמה שהם יתבעו את החברה שלי זה לא יזיז למנכ"ל כי יש לו " עובדים פנסיונרים "
שלא איכפת להם כמה הם ירויחו וכמה יגנבו להם .............................................................
ומימולם יש " עובדים צעירים " שהם כל הזמן מנסים להרויח את פרוסת הלחם שלהם
ותמיד המנהלים יעדיפו לפטר את הזקנים ולהסיק צעירים שאפשר ליגנוב מהם כסף 
|
|
|
|
|
|
•
|
| המשך .............................
|
שחר1979 |
|
|
Jul 15, 2008 | 00:50 |
|
|
רציתי להוסיף עוד דבר קטנטן ,
לפני 3 שנים היה אצלנו עובד שרצה להקים " ועד עובדים "
אז המנהלים שלחו אותו רחוק מ-הבית בתור " עונש " ואחרי זה פיטרו אותו
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
הם זרקו את העובדים 30 קילומטר
|
שחר1979 |
|
|
Oct 15, 2008 | 23:30 |
|
|
הם זרקו את העובדים בפתח-תיקוה או רמת-גן
שזה 30 קילומטר מ-המקום הרגיל .
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 23, 2008 | 22:54 |
|
|
שלום, אני עובדת קבלן מזה כחצי שנה ואני מרוויחה 28 שקלים לשעה.
עבודה זו הולכת לפי משמרות ובחגים וסופ"ש אני מקבלת 150%.
בד"כ משמרת רגילה, היא משמרת של 8 שעות, אך יש גם משמרות של 12 שעות, הייתי מעוניינת לדעת אם השעות האלו נחשבות לשעות נוספות ואם הקבלן מחוייב לשלם לנו על כך בהתאם.
שאלה נוספת היא אם כשאני עושה משמרת לילה אני אמורה לקבל אחוזים נוספים על שעות הלילה.
אשמח לקבל תשובה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 15, 2008 | 22:50 |
|
|
ראשית, מאחר והשכר שאת מקבלת הינו גבוה יחסית, התשובה מסועפת.
החוק מחייב לשלם שעות נוספות החל מהשעה התשיעית לעבודה (מצאי את חוק שעות נוספות באתר hilan
אך במידה את עובדת בתחום השמירה והאבטחה רשאי המעסיק בהסכמה שלך לשלם 9% נוספים על כל שעת עבודה שעבגת במהלך החודש תמורת השעות הנוספות הללו, כך שיתכן שהשכר שלך מורכב משכר בסיס של כ-25 שח ובנוסף עוד 9% לפחות לשעה - איך תדעי? - תבדקי אם חתמת על סעיף כזה בחוזה ההעסקה.
במידה ולא - את זכאית לשעות נוספות עפ"י חו'.
במידה וכן - את רשאית לדרוש להפסיק את ההסכם הזה ביניכם ולקבל שכר של כ-25 ש"ח ואת השעות הנוספות עפ"י חוק.
שיהיה בהצלחה
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| עזרה בנוגע לכ"א חוקים ודיני עבודה.
|
רונן |
|
|
Aug 16, 2008 | 02:11 |
|
|
עבדתי דרך כ"א כמעט שלוש שנים באירגון גדול כאחראי הדרכה עם כניסת החוק נאמר לי שכרגע מסיימים את העסקתי שם ולחילופין מוצאים לי עבודה אחרת . הוצע לי לעבוד בחברת כ"א עצמה באגף הרווחה הסכמתי והתחלתי לעבוד , לאחר חודשיים הגעתי למסקנה שזה לא בשבילי ובכלל לא דומה לתפקיד שעשיתי שאלתי היא מה עכשיו ? האם אוכל לצאת מתפקיד מבלי שזה ייחשב כהתפטרות ?חשוב לי לציין שעל חוזה העסקה אני אמור הייתי לחתום אבל העיניין נדחה ועדיין לא חתמתי .( אגב הרכזת בכ"א מסרה שהוותק יתחיל מחדש) האם זה חוקי ? האם חברת כח אדם מחוייבת במציאת משרה חלופית ואם כן תוך כמה זמן ואם לא האם אוכל לקבל את הפיצויים היות ואני עדיין לא חתום ?? אודה מאוד על תשובותיכם .
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Oct 15, 2008 | 22:36 |
|
|
אחת הבעיות הנפוצות בתחום כח האדם היא שהמון עובדים לא חתומים על חוזה העסקה כלל.
לידיעה - גם אם אינך חתום על חוזה כלשהו, זכויותיך וחובותיך הינם עפ"י חוק דיני העבודה.
במקרה הספציפי שלך, החברה רשאית להעביר אותך לעבוד בתפקיד אחר בתנאי שאין הרעה מוחשית בתנאי העסקתך, כלומר: שכר, נסיעות, וותק וכד''.
אי לכך אין החברה יכולה יעולה למחוק את הוותק שצברת מבלי לפטרך ולשלם לך פיצויים, אך אין זה אומר שאתה יכול להתפטר בדין מפוטר, אתה צריך להביא לידיעת מעסיקך כי הוא פועל בניגוד לחוק במקרה זה, ולתת לו הזדמנות לתקן את "הגזירה". במידה והארת את תשומת ליבו והדבר לא השתנה, דאג לשלוח לו מכתב רשום לפיו אתה מודיע לו שהמעשה אינו חוקי, ובמידה ולא יחזור בו בתוך שבועיים מיום קבלת המכתב, תראה עצמך כמפוטר, אבל שים לב שבדרך שכזאת אתם תפגשו בנסיון פשרה אצלו במשרד או בבית המשפט.
שיהיה בהצלחה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|